Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ten Wolde makelaar of kijk hieronder bij ‘veelgestelde vragen’, wellicht staat uw antwoord erbij.

Lisette Schwieters | makelaar

E-mail: lisette@ten-wolde.nl

Telefoon: 0591 – 632 007
Mobiel: 06 – 121 779 67

Mathijs Camies | makelaar

E-mail: matthijs@ten-wolde.nl

Telefoon: 0591 – 632 007
Mobiel: 06 – 250 487 51

Patricia Stinissen | assistent-makelaar in opleiding

E-mail: patricia@ten-wolde.nl

Telefoon: 0591 – 632 007

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt met de bouw gestart?

Per 1 december 2020 is er gestart met de bouw.

Wanneer zijn de woningen klaar?

De bouw zal circa 8 tot 10 maanden in beslag nemen. Dit betekent dat, wanneer alles goed verloopt, in het najaar van 2021 de eerste bewoners hun sleutel al kunnen ontvangen.

Welk energielabel hebben de woningen?

De woningen krijgen zeker energielabel A, dit is het hoogst haalbare. Projectontwikkelaars bouwen nieuwbouwwoningen tegenwoordig altijd energiezuinig. De aannemer Ter Steege kan het energielabel pas aanvragen vlak voor oplevering van de woning. Dit in verband met het aanleveren van informatie over de installaties en PV-panelen.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen?

Ja, die zijn er. Dit is op dit moment alleen nog mogelijk voor kavel 10. De deadline om de ruwbouwopties door te geven staat op eind januari 2021.

Naast de standaardwoning heeft u de mogelijkheid gebruik te maken van verschillende opties. Wilt u bijvoorbeeld uw woning uitbouwen met 1.20 m of 2.40 m, een erker of dakraam? Bekijk de mogelijkheden in de optielijst van het betreffende woningtype. De optielijsten kunt u opvragen bij Ten Wolde makelaars of door te mailen naar info@wonenindelftsehof.nl.

Wanneer u een woning heeft gekocht in Delftse Hof wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de kopersbegeleider van Ter Steege. In dit gesprek worden uw meer- en minderwerk wensen doorgenomen. Ook kunt u hier persoonlijke wensen die u niet in de optielijst bent tegengekomen bespreken.

Worden de woningen met garantie gebouwd?

Ja, de woningen worden gebouwd met Woningborg. Het Woningborg-certificaat biedt u als koper van een nieuwe woning altijd twee vaste vormen van zekerheid:

De insolventiewaarborg
Bij een insolventie, ofwel faillissement van de ondernemer tijdens de bouw, bouwen we uw woning af inclusief het schriftelijk overeengekomen meer- en minderwerk. Woningborg kan er ook voor kiezen in plaats van afbouw u een schadevergoeding te betalen.

De herstelwaarborg
Dit noemen we ook wel gewaarborgde garantie. De ondernemer verstrekt vanaf 3 maanden na oplevering Woningborg-garantie op gebreken aan uw woning gedurende 6 jaar. Bij bepaalde ernstige gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden. Woningborg waarborgt deze garantie als de ondernemer niet kan of, na uitspraak van een arbiter en het verstrijken van de hersteltermijn, niet wil presteren.

Kan ik een optie op een kavel nemen? Wat houdt een optie in?

Tijdens de periode van de optie krijgt u de tijd om uit te zoeken of u voor de nieuwbouwwoning wilt gaan of niet. De kavel wordt dan tijdelijk gereserveerd en niet aan iemand anders verkocht. Tijdens een optiegesprek bij de makelaar kunt u allerlei vragen over het project stellen, zodat u een goede keuze kunt maken.

Kan ik mijn badkamer en keuken zelf kiezen?

Ja, dit kan. Let op: dit is alleen nog mogelijk bij kavel 10. U kunt uw eigen tegels en sanitair uitzoeken in de showroom van BMN Nijverdal. Te zijner tijd zal de kopersbegeleider u informeren vanaf welk moment dit mogelijk is. Voor de badkamer is een pakket opgenomen waar u uit kunnen kiezen. In dit pakket zijn kwalitatief goed sanitair van Villeroy & boch en Grohe kranen opgenomen. Er is standaard een douchewand en de wandclosetten op de begane grond en eerste verdieping zijn inbegrepen. Wanneer u extra’s kiest ten opzichte van het pakket, komen deze kosten voor rekening van u. Voor de keuken is er geen pakket beschikbaar. Deze kosten komen voor rekening van u. Wel kan de keuken in de showroom worden uitgezocht. Voordeel daarvan is dat de keuken voor oplevering van uw woning al wordt geplaatst.

Hoelang blijft dit vrije uitzicht?

In het bestemmingsplan van de gemeente Emmen staat omschreven dat de meeste gronden rondom Delftse Hof geen woonbestemming hebben. De gronden aan de zuid- en westzijde zijn bestemd als groen. Er blijft dus een vrij uitzicht. Kijk voor meer informatie op www.ruimtelijkeplannen.nl, plannaam ‘Delftlanden’.

Waar ligt Delftse Hof?

In de jongste woonwijk van Emmen ‘Delftlanden’. Klik hier voor meer informatie.

Wat voor soort wijk ligt Delftse Hof in?

In de jongste woonwijk van Emmen, namelijk Delftlanden. De wijk Delftlanden is een geweldige plek voor mensen die op zoek zijn naar een veilige, kindvriendelijke en groene woonomgeving. Het Noordbargerbos ligt letterlijk op een steenworp afstand, dus prachtig wandelen gegarandeerd. Delftlanden ligt ten zuidwesten van het centrum van Emmen en zeer gunstig ten opzichte van de N34 en A37. Het gezellige stadscentrum is niet ver van huis.

Waar kan ik parkeren?

Twee auto’s kunnen op eigen terrein geparkeerd worden. In de wijk worden een aantal openbare parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd langs de Guldenroedetuin, voor de kavels 7 t/m 17. De exacte aantallen zijn afhankelijk van het definitieve inrichtingsplan van de gemeente Emmen

Wat betekent duurzaam bouwen?

Het ministerie van VROM heeft in het Nationaal Milieubeleidsplan aangegeven, dat zij een forse besparing op het energieverbruik in woningen wil bereiken. Hiervoor zijn diverse stuurmiddelen ontwikkeld. Een van deze stuurmiddelen is het “Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen, Nieuwbouw”, in de volksmond duurzaam bouwen genoemd. Het pakket duurzaam bouwen bestaat uit maatregelen die naast een besparing op het energieverbruik ook milieuvriendelijke materiaalkeuzes beschrijven.

De woningen in Delftse Hof worden duurzaam gebouwd. Dit houdt onder andere in dat:

  • Er beperking en scheiding van bouwafval plaatsvindt;
  • Er is gezocht naar milieuvriendelijke bouwmaterialen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en duurzaamheid;
  • De indeling van de woning dusdanig uitgekiend is dat korte leidinglengten ontstaan;
  • Er door de toepassing van HR+++glas en hoogwaardige spouw- en dakisolatie een aanzienlijke besparing in het stookverbruik ontstaat.

Vanzelfsprekend hebben enkele maatregelen prijsverhogend gewerkt. Daarentegen kan gesteld worden dat ze zichzelf door energiebesparing terugverdienen. Hoe maatregelen die het milieu minder belasten zich terugverdienen is niet in geld uit te drukken.

 

Contact Ten Wolde Makelaars

Heeft u vragen?
Dan kunt u altijd contact opnemen met de makelaar.

Telefoon

Adres

Houtsnip 22
7827 KG Emmen

Social